You are here:

Pakkasta pidellessä…

Pakkasta pidellessä…

Oli sitten paukkupakkaset. Koiratiloista paukahti kaksi kertaa sulake samana päivänä. Kolmatta en odottanut, kun oli selvää, että sulake ei kestä kaikkia 3 lämmitintä. Normaalisti on 2, mutta varmistukseksi laitoin vielä puhaltavan, jotta lämmin ilma kiertää joka kolkkaan.

Koirat kaikki sisälle teinien seuraksi. Pari vanhaa akkaa ei siedä toisiaan, joten ulkoilukertoja etupihalla oli siten useampi peräkkäin. Metsästysmäyris flexissä, sillä sen karkureissut aitojen ali kesällä oli niin pelottavia. Yli 20 asteen pakkasessa pienintäkään riskiä aidan YLITTÄMISESTÄ ei saanut olla. Koiralta, joka on surkean kömpelö hyppäämään. Ja pakkasella pysyy sisällä niin paljon kuin vaan voi.

Saman päivän yönä, kun sulakkeita meni, olin pelokas kanojenkin suhteen. 15 siivekästä sisällä missään tiloissa tai aitauksissa ei käynyt mielessä – kuin pari sekuntia. Siispä klo 1 yöllä lähdin vielä virittämään yhtä pientä öljypatteria roikkumaan orsien alle. Oljen päälle sitä en voisi lattialle laittaa. Orrelle sen kohtaan vaan talikko pystyyn, jotta piikit estävät patterin kohdalle istumisen. Siis sen päälle kakkimisen.

Kaksi lämpölamppua ja putkilämmitin kanalassa jo olikin. Toinen lampuista vesiautomaatin päällä pipon lisänä lämmittämässä. Tallissa vettä varattiin ämpäreihin, josko vesikupit jäätyisivät. Kaksi automaattia ei lopulta toiminut yhtenä päivänä ihan kunnolla, joten niihin karsinoihin laitettiin vesiämpärit. Rakennuspuhallin toi lisälämpöä, kun hevosten lämpö ei ihan meinannut riittää tallin lämmittämiseen.

Eläimetön kansalainen ei voi aavistaakaan, mihin eläinten omistajat venyy ja uhrautuu eläimistä huolehtiessaan. Ei ole silloin omat ehtyvät voimat, jäätyneet sormet, sähköön hupenevat rahat ja pätkittäiset unet mitään, kun on saatava eläimille lämpö ja vesi kuntoon.

Tagged with: 

Posted by: Quienquiera

Related articles
 

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top