You are here:

Pakkaseen varautumista

Pakkaseen varautumista

Suomeen on tulossa kylmä ilmavirtaus jostain Siperiasta. Samoin lunta on vihdoin tulossa Etelä-Suomeenkin. Eilen oli viimeinen tilaisuus hoitaa kanakopin kuntoonlaitto ilman, että työkaluja pitää kuljettaa vaakatasossa tulevassa lumipyryssä. Tai pelätä, että vesikupit jäätyy kanoilla.

  
Kesän siivouksen yhteydessä tein uudet hienot orret kanoille. Ylin orsi tuli hiukan liian korkealle ja kanat ylettyivät siltä nokkimaan katossa olevaa eristelevyä. Siitä lohkesi vähän aikaa sitten palanen ja jonnekin katosi myös alla olevasta toisesta eristyskerrasta styroksipalanen. Kattopelti siis näkyvissä vadin kokoiselta alueelta. Siinä oli ensimmäinen kriittinen pakkasen läpitulopaikka. Yksinkertainen lasi-ikkuna pitää myös aina peittää ulkopuolelta styroksilla, kun tulee pakkaset. Helpollahan tässä ollaan jo päästy monta kuukautta.

  
 Helpointa oli ruuvata jokainen orsi irti, jotta pääsin kävelemään takakulmaan edestakaisin tavaroiden kanssa. Ruuvasin kevyen muovilevyn uusien eristeiden päälle, niin se kohta olisi turvassa jatkossakin. Muutin samalla myös orsien ”runkotelineen” kulmaa jyrkemmäksi. Ne oli melkein kaikki samalla tasolla. Tosi epäkäytännöllistä ja alin orsi turhan korkealla. Nyt tilaakin tuli enemmän ruoka-automateille lattialla, ettei kansille tipu orsilta läjiä.

Ruuvasin seinälle ison koukun, johon sain lämpölampun roikkumaan. Alkusyksyllä lämpölamppu roikkui yhdestä orresta, joka ei ole ollenkaan järkevää, koska se likaantuu sonnasta. Järjestelin ruoka-automaatit järkevästi vapaan seinän reunalle, ruuvasin yhden kivan viinilaatikon seinään kiinni lisämunintalaatikoksi ja sen päälle pistin söpön kyltin.

Kanalapuuhastelu ja rakennus/remontointi on siitä kivaa, kunnei tarvitse kaiken kestää valtavia voimia, kuten koirilla tai hevosilla. Jos ei nyt ihan pikaliimalla voi rakentaa, niin melkein. Naisen taidoilla tekee varsin riittävää lujuusluokkaa. Kanat käveli innoissaan pihalla, kun rempan aluksi heitin kaikki kipat ja kupit ulos. Nyt on hyvä mieli, kun on taas kaikki mallillaan.

  
 

Tagged with: 

Posted by: Quienquiera

Related articles
 

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top