You are here:

Näyttely luokat Englannissa….päänsärky  luvassa

Näyttely luokat Englannissa….päänsärky luvassa

Kohta 6 vuotta sitten, päätimme ostaa näyttelykoiran ja aloittaa näyttelyissä käymisen monen vuoden tauon jälkeen. Roduksi päädyimme pk mäyräkoiraan,  lähinnä siksi, että minulla oli kokemusta rodusta (kasvatin Suomessa) ja jos olet koskaan omistanut mäykyn niin tulet aina kaipaamaan tätä hullunhauskaa rotua.

Hyvin vähänpä tiesin, mikä päänsärky minua odotti kun täytin papereita ensimmäiseen näyttelyyn. Organisaatio kyky ja tietojen talletus erittäin tärkeää, jotta et vahingossa ilmoita karvakuonoasi väärään luokkaan ja siten tehden saada päivän tulosta hylatyksi.

Alla on lista tarjolla olevista yleisimmistä luokista CH  ja Avoin näyttelyissä. Tämän lisäksi on olemassa 11 luokkaa lisää.

Ensimmäiset pari näyttelyä meni ihan kivasti kun Corky oli vielä pentu, mutta sen jälkeen hyvä tietojen talletus palkitaan.  Yleisin luokka koirille jotka siirtyvät pentu luokista on PG (Post Graduate) ja suurin osa koirista ilmoitetaan tähän luokkaan. Auta armias jos satut olemaan niin onnekas, että saat 5 ensimmäistä palkintoa viidessä näyttelyssä, sillä sen jälkeen tulet jatkuvasti laskemaan ykkösten määrää ja mietit oliko näyttely CH näyttely ja oliko CC tarjolla rodulle vai ei. Englannissa ei välttämätta ole CC tarjolla CH näyttelyssä kaikille roduille niinkuin FCIssä, The Kennel Club antaa CAC vuosi kiintiön alueittain joka sitten jaetaan paikallisille näyttelyjärjestäjille. Tämä tarkoittaa sitä, etta pienet rotujärjestöt saavat ehka yhdet CC näyttelyt kerran kolmessa vuodessa, joissa esim. kaikki 6 mäyris koot ja turkit voivat kilpailla CCstä. Sitten lisäät tähän yhtälöön ensimmäiset palkinnot Avoimista näyttelyistä, näissä näyttelyissä ei kilpailla CCstä.WP_000836

Kolmen näyttely vuoden jälkeen olemme nyt siinä onnellisessa tilanteessa, että kumpikaan koirista ei voi osallistua kuin Limit tai Open luokkaan näyttelyissä missä nämä luokat ovat tarjolla. Jos esim. pk mäyräkoirille ei ole luokkia niin aina voin ilmoittaa joko AV tai AVNSC Hound luokkaan missä pojat sitten kilpailevat kaikkia muita Hound rotuihin kuuluvien koirien kanssa esim. Irlannin susikoira, Rhodesian koira jne….Siellä sitten joukossa pikku mäykky pojat yrittävät tuoda itsensä esille.

Kaikesta ylläolevasta huolimatta olemme nauttineet näyttelyissä käymisestä ja kun otat päivän sellaisena kuin se tulee eikä stressaa turhaa niin pääset nauttimaan seurasta ja hyvistä kavereista.

 

Alla oleviin lyhenteisiin voidaan tarpeen mukaan lisätä joko D(uros) tai B (Narttu). CC Challenge Certificate (CAC)
MP Minor Puppy – Koirille, jotka ovat yli 6kk, mutta ei yli 9kk näyttelyn ensimmäisenä päivänä
P Puppy – Koirille, jotka ovat yli 6kk, mutta ei yli 12kk näyttelyn ensimmäisenä päivänä.
J Junior – Koirille, jotka ovat yli 6kk, mutta ei yli 18kk näyttelyn ensimmäisenä päivänä.
Y Yearling – Koirille, jotka ovat yli 12kk, mutta ei yli 24kk näyttelyn ensimmäisenä päivänä.
B Beginner – Koirille joiden omistaja tai handler eivät ole voittaneet ensimmäistä palkinota joko CH tai avoimessa näyttelyssa.
M Maiden – Koirille, jotka eivät ole voittaneet CC (CAC) tai ensimmäistä palkintoa joko CH näyttelyssä tai avoimessa näyttelyssä). (Minor Puppy, Special Minor Puppy, Puppy ja Special Puppy Classes lukuunottamatta).
N Novice – Koirille, jotka eivät ole voittaneet CC (CAC) tai 3 enempää ensimmäistä palkintoa joko CH tai avoimessa näyttelyssä. (Minor Puppy, Special Minor Puppy, Puppy and Special Puppy Classes lukuunottamatta).
UG Under Graduate – Koirille, jotka eivät ole voittaneet CC (CAC) tai 3 enempää ensimmäistä palkintoa joko CH tai avoimessa näyttelyssä missä CC on saatavissa kyseessä olevalle rodulle.  (Minor Puppy, Special Minor Puppy, Puppy and Special Puppy classes lukuunottamatta).
G Graduate – Koirille, jotka eivät ole voittaneet CC (CAC) tai 4 enempää ensimmäistä palkintoa joko CH tai avoimessa näyttelyssä luokissa Graduate, Post Graduate, Minor Limit, Mid Limit ja Avoin riippumatta siitä onko CC (CAC) saatavissa kyseessä olevalle rodulle vai ei.
PG Post Graduate – Koirille, jotka eivät ole voittaneet CC (CAC) tai 5 enempää ensimmäistä palkintoa joko CH tai avoimessa näyttelyssä luokissa Post Graduate, Minor Limit, Mid Limit, Limit ja Avoin riippumatta siitä onko CC (CAC) saatavissa kyseessä olevalle rodullevai ei.
L Limit – Koirille, jotka eivät ole saavuttaneet valion arvoa KC tai muun maan jonka KC tunnistaa sääntöjen mukaan tai voittaneet 7 enempää ensimmäistä palkintoa CH näyttelyssä luokissa Limit ja Avoin joissa CC (CAC) on ollut saatavissa kyseessä olevalle rodulle.
O Open – Kaikille koirille rodussa, joille on luokka on tarjolla ja koiralla on osallistumisoikeus
V Veteran – Koirille, jotka eivät ole alle 7 vuotta näyttelyn ensimmäisenä päivänä.
AV Kaikki rodut
AVNSC Kaikki rodut joille ei ole omaa
IR Tuonti rekisteri luokka
JH Junior Handler
NFC Ei osallistu näyttelyyn, (turisti)

 

 

 

Posted by: Minna Hagan

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top