You are here:

Kilpailuvalmistautumisia

Kilpailuvalmistautumisia

Nyt se on tehty. Parin kuukauden selvittelyn jälkeen olen saanut vieraslisenssin Saksan kansallisiin kilpailuihin sekä ilmoittautunut kolmeen kilpailuun. Se ei ollut ihan helppoa. Osin siksi, että saksalaiset ovat suomalaisiin nähden melko vanhanaikaisia ja lupiin tarvitaan erinäisiä lappusia ja allekirjoituksia – kaikki tietenkin paperilla, ei sähköisesti. Isoin haaste kuitenkin oli se, että saksalainen kilpailujärjestelmä on erilainen kuin suomalainen kilpailujärjestelmä. Minun auttavalla saksankielentaidollani kesti ennen kuin ymmärsin miten homma toimii. Vielä ilmoittautuessanikaan en tiennyt minkä radan tulen ratsastamaan.

 

Ensimmäinen kilpailu on huomenna. Ratsastamme Nupun kanssa L-luokan eli suomalaisittain helpon A:n. Täällä L-luokat on jaettu kahteen osaan. Helpommat ratsastetaan nivelillä ja vaikeammat kangilla. Johtuen aiemmin mainitsemistani haasteista ilmoittauduin vahingossa siihen vaikeimpaan mahdolliseen L-luokkaan. Siinä on mukana avot, sulut, 8m voltit ja paljon tehtäviä keskilinjalla. Hups. Toisaalta se tulee hyvänä harjoituksena koska kahtena seuraavana viikonloppuna ratsastamme M-luokat eli suomalaisittain vaativaa. Sopii toivoa, etten sielläkin ilmoittautunut vahingossa vaikeimpiin mahdollisiin luokkiin…

 

Nyt siis mennään. Meillä on perinteisesti Nupun kanssa ollut isoja ongelmia kisoissa. Jännitin itse alussa kovasti kilpailutilanteita ja opetin siinä samalla Nupun jännittymään heti kun mennään kouluaitojen sisälle. Lopputuloksena edelleen, nyt vuosia myöhemmin, Nuppu on yleensä erittäin hyvä verkassa ja karmea radalla. Se ikäänkuin sulkeutuu ja jää tahmeaksi ja pohkeen taakse enkä ole tähän mennessä kilpailuissa saanut sitä ratsastettua siitä ulos.

 

Kävimme keskiviikkona Tanyan – Saksan valmeIMG_3978ntajamme – luona harjoittelemassa kilpailua varten. Heillä on aina ulkokentällä kouluaidat valmiina aivan kuten kilpailuissa. Siellä pääsin myös ratsastamaan radan 20x60m kentällä. Kotona meillä on 20x40m kenttä ja maneesi joten siellä olen harjoitellut radan lyhyempänä kuin mitä se todellisuudessa on. Onni onnettomuudessa on, että Nuppu reagoi Tanyan luona samalla tavoin kuin oikeassakin kilpailutilanteessa – eli jäi tahmeaksi. Nyt myös Tanya näki mitä kilpailuissa käy, ei aiemmin ehkä ottanut ihan tosissaan puheitani siitä, etten saa Nuppua ratsastettua eteen radalla. Sen jälkeen Tanya otti pitkän ”piaffi-raipan” ja auttoi meitä maastakäsin. Nuppu todella heräsi kun raippa viuhui takana! Pienen harjoittelun jälkeen ratsastin radan uudestaan niin, että Tanya auttoi koko ajan maasta raipan kanssa. Ja Nuppu LENSI! Se tuntui aivan mahtavalta, voi kun saisin vielä sen saman energian ratsastettua Nuppuun omin avuin. Se tuntui niin voimakkaalta ja sähköiseltä. Minusta tuntui, että sillä hetkellä mikä vaan olisi onnistunut.

 

Eilen meilä oli vielä valmennus kotona ja Tanya auttoi taas raipan kanssa maasta. Tällä kertaa ratsastin radan ilman maastakäsinapua ja se sujui hyvin. Ehdottomasti paras ratamme tähän mennessä. Eilen keskityimme paljon siihen, että käteni ovat riittävän edessä ja kevyet (kuten Charlotte Dujardinilla). Hyvä mielikuva on, että käsieni edessä on tiiliseinä jota vasten työnnän niitä ja ratsastan Nuppua eteen kohti kuolainta. Samaa harjoitusta olemme tehneet myös Mian kanssa Suomessa mutta istuntani on nyt vakaampi ja sain mielestäni eilen isomman muutoksen aikaan. Kaikesta huolimatta minulle jäi lievästi epävarma olo radasta. Tuntui, että Nuppu saisi olla vähän pyöreämpi vaikka nyt se liikkui kunnolla eteen. Luulen, että otan huomenna vielä hieman lyhyemmät ohjat jolloin saan paremman tuntuman.

 

Nyt siis toivotaan, että huomenna oikeassa kisatilanteessa saan Nupun ratsastettua kuten eilen kotona. Olen päättänyt, että teemme parhaamme ilman sen suurempaa stressiä ja katsotaan mihin asti se riittää. Tärkeintähän kuitenkin on, että meillä on kivaa!

Posted by: Maarit Tarkiainen

Related articles
 

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top