You are here:

Kesä

bri

 

 

 

Sitä on tänä vuonna todellakin odotettu, siitä on keskusteltu kahvipöydissä ja somessa, sitä on kirottu ja kiitetty. Kesä, jota tänä vuonna ei joidenkin mielestä ole ollut lainkaan.

 

 

Itse olen ollut töissä koko kesän ja odottanut/olettanut kesän alkavan sitten kun lomanikin. Ja toden totta, elokuun puolessa välissä alkoi sekä kesä että kesäloma. Ihanaa lämpöä muutama päivä, sai pukeutua kesävaatteisiin ja antaa auringon helliä. Muutaman päivän sitä kesti ja sitten se oli siinä. Nyt on jo syksy. Harmittaako? No, itse asiassa ei.

Nimittäin hevosten ja varsinkin niiden treenaamisen kannaltahan kesä on ollut oikeastaan ihan kiva. Ötököitä on ainakin täällä meillä ollut aika inhimillisesti, niitä isoja varpusen kokoisia paarmojakin oli vain hetken, pieniä mäkäräisiä ei oikeastaan juuri lainkaan ja niitä pikkuisia kärpäsiä, jotka tunkevat itsensä korviin ja silmiin, niitäkin oli vain lyhyen aikaa.

 

peppu

Ei tarvinut helteen takia treenata hevosia aikaisin aamulla tai myöhään illalla, vaan sai tehdä ihan normaalia päivää. Hevoset olivat pirteitä, kun niitä ei helle ja alati kiusaavat öttiäiset olleet uuvuttaneet. Tiet ja ajoreitit pysyivät jatkuvien sateiden takia pehmoisina ja pölyämättöminä. Ohjastajallehan pieni (tai joskus aika suurikin…) sadekuuro on ainoastaan pukeutumiskysymys. Ja jos sille hevoselle nyt aina välillä joutui sinne laitumelle pukemaan päälle sadeloimen, niin ei se nyt niin suuri juttu ollut.

Eli kaiken kaikkiaan kesähän on mennyt mukavasti. Poutaa oli juuri silloin, kun sitä tarseipäätvittiinkin, heinänteon aikaan ja kesäloman alettua. Ajatellaan positiivisemmin, ehkä sitä on taas tullut naristua ihan turhasta.

 

Tagged with: 

Posted by: Kristiina Mattila

Kristiina Mattila on vuonna 1967 syntynyt, jo pikkutyttönä nimenomaan raviurheiluun hurahtanut nainen, joka on toiminut suurimman osan elämästään hevosenhoitajana niin Suomessa kuin vähän ulkomaillakin.

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top