You are here:

Holme Dunes – Norfolkin Yyteri

Holme Dunes

Holme Dunes – Norfolkin Yyteri

 

Muuttomme jälkeen etsimme hulluna kulkureittiä meren rantaan missa mäykkypoikamme voisivat juosta ja uida vapaana, ja vihdoin ja viimein löysimme mitä haimme, Holme Dunes.

 

Koirien ulokoiluttaminen tällä Luonnosuojelualueella on herkkua ilmoista riippumatta. Holme Dunes on upea yli kilometrin pituinen ranta missä The Wash tapaa Pohjan meren. Kultainen hiekka ranta joka on osa yli 45 km pituista Norfolkin rannikkoa. Laskuveden ollessa, hiekkaranta on kilometrin verran leveämpi kuin nousuveden aikana. Kesäisin kun aurinko paistaa voit kuvitella olevasi Välimerellä, mutta ilman ihmisjoukkoja ja mikä on parhainta on se, että koirat ovat tervetulleita!!

Talvisin on piristävää kävellä rannalla ja katso vaahtopäisiä aaltoja ja samalla saat myös hiekkakuorinnan kasvoihin.

Kuten Sir Rannulph Fiennes sanoi  ”ei ole olemssa huonoa säätä, ainoastaan sopimattomat vaatteet”

 

Kesäpäivinä on ihana kävellä rannalla paljas jaloin ja katsella kun pojat juoksevat hulluna rantaa pitkin ja välillä pulahtavat viilentymään meriveteen. Tuli sitä itsekkin sinne mentyä uimaan, ainoa hankaluus on se, että Corky ja Joey yrittävät aina pelastaa hukkumasta mitä mielenkiintoisimmilla konsteilla.

Pojille tämä uusi kokemus on varmasti jännää, joka vuorovesi tuo uusia ja tuoreita tuoksuja, sekä enemmän ja vähemmän tuoreita juttuja, missä on hyvä pyöriskellä. Boo on oppinut hyvin nopeasti nauttimaan meren antimista ja etsii joka kerta kaikki levä kasat tarkkaan, jos vaikka olisi rapu jäänyt lokeilta huomaamatta.

Laskuveden ansiosta rannalta löytyy usein puoli syötyjä rapuja ja Boo, meidän Eco Warrior, tyytyäisenä rouskuttelee kaikki rääppeet parempii suihin, kiitos paljon Pohjanmeri.

 

Rannalta löytyy myös kävyn näköisiä sieniä jotka herättävät pojissa uteliaisuutta. Eivät ole vielä saaneet selväksi onko tämä meren elävä lelu vai voiko sen jopa syödä. Corky yleensä ottaa yhden suuhunsa ja juoksee pitkin poikin ennenkuin päättää repiä tämän palasiksi, jotka Boo tulee sitten kiitollisena syömään.  Hieno ratkaisu, Corky paloittelee aterian Boolle.

 

Kaikki ravut eivät tietenkään ole kuolleita, vesirajan yläpuolella olevat hautautuvat usein hiekkaan odottamaan nousuveden tuloa. Mutta tänään Joey löysi yhden vesirajasta ja yritti ottaa tämän uuden ”lelun” suuhunsa, hups, rapu saikin Joeyn, nappasi pojan kirsusta kiinni. Ei ollutkaan niin kiva ”lelu” kuin hän ensin luuli. Ravun sakset huitovat ilmassa uhkaavasti, mutta ei anna Joey poika periksi vaan alkaa pommppimaan haukkuen ravun ympärillä toivossa, että tukijoukot tulevat paikalle avuksi. Corky tulee paikalle sen näköisenä, etta mitä tuo ”ulkolainen” nyt tuossa rähjää.  Lopputulos ; kaksi koira, toisella rapu kirsussa kiinni ja toineen haukkuu hulluna vieressä. Corky saa vihdoin ja viimein ravistettua ravun kirsustaan ja rapu parka lentää ilmassa pari metriäa sakset heiluen ennenkuin palaa takaisin maan pinnalle.

Ratkesimme Dal:n kanssa nauramaan, kun samantien rapu nostaa sakset pystyyn ja aivan kuin näyttäisi pojille V-merkkia voiton kunniaksi.

Käymme hakemassa pojat pois ja jätämme ravun nauttimaan voitostaan. Nopea vilkaisu taakse ja siellä ne sakset edelleen heiluu…ehkä halusi ”lelunsa” takaisin.

 

 

Posted by: Minna Hagan

Leave a Reply
 

Your email address will not be published. Required fields are marked (*)

Huumorilla ja faktanjyvillä ruokittuja eläinaiheisia artikkeleja sekä blogeja elävästä elämästä. Ehdota juttuaiheita, vinkkaa sopivasta haastateltavasta, tarjoudu bloggariksi tai sovi yhteistyökumppanuudesta.

Back to Top